Pata kattilaa soimaa

Kun alistussuhteet natisevat liitoksistaan, kun kansallinen eheys kokee identiteettikriisiään, on joillain suuri houkutus käynnistää noitavainoja ja ryhtyä etsimään veneen keikuttajia. Kuluttajan rooli alamaisena ja toisaalta myyjän, kauppiaan, omistavan luokan monopoli elinkeinojen omistajana kohtaa toisensa ja hankautuu toisiaan vastaan. Kumpikaan ei pidä toisistaan ihmisinä siinä määrin, että koskettaisivat tai halaisivat, koska institutionaaliset asetelmat pitää heidät toististaan erillään.

Kuluttajan rooli on ympäröity vahvoilla asetelmilla, ja omistavan luokan instituutit, mutta myös aseet, pitävät huolen siitä että se jolla on kultaa, se kirjoittaa säännöt. Valittaminen ei koskaan pääse haastamaan alistussuhteiden sisäistä dominanssia, koska sen tehtävä on lujittaa ja eheyttää niitä.

Miten käy valittajien ja riehaantuvien tyrannien, sen vain aika näyttää. Alistussuhteet kuitenkin on ja pysyy, ja myyttiset neuvopidon ja konsuloinnin prosessit kukoistavat muodossa jos toisessa. Tarvitaan luovuutta, rohkeutta ja paljon lentolippuja, että ihmiset pääsevät ulos ahtaista kulisseista, nauttimaan siitä mitä maailmalla on tarjottavana, ja ehkä kyseenalaistamaan aseteltujen kuvioiden välttämättömyyden ja luonnollisena esittämisen.

Ei kestä kauakaan, kun taas vesi velloo ja tulivuoret purkautuu, maa täytyy askelista, tärisee ja järisee, kun asetelmat vaihtavat paikkaansa ja suuret globaalit imperiumit taistelevat asemastaan. Miten käy kuluttajan, päätyykö kuluttamaan metsäpolkua, soppatykkiä vai jääkö iäksi valittamaan ja valittamaan? Todellisuus ei vain valittamalla muutu, eikä tyranni tai rauhanomainenkaan suvereeni ilmaiseksi tai halvalla luovu valtaistumeistaan.

Modern global technical developmenModerni globaali tekninen kehitys haastaa kuluttajuuden, ihmisyyden ja tyrannit. Ihmiset voivat heittää kuluttajuuden kaavun kerta heitolla pesulan sijasta romukoppaan, kun on aika nousta ja laittaa jalkaa toisen eteen. Ei kysellä valitusten perään, kun valtavat ihmismassat siirtyvät eteenpäin ja kääntävät emigraatiovirrat toisin päin. Suvereeni, joka on kahlinnut itsensä aikaan ja paikkaan, kohtaa traagisella tavalla kunniansa, kun ihminen irrottautuu niistä kummastakin ja nousee lentoon. Ei auta valittaminen, kun on tosi kyseessä. Suvereenikin saattaa päätyä valittamaan, kun on voimat vähissä, kuluttajat kuluttaneet kansallisen eheyden puhki. Kuka lohduttaisi nyytiä, kun asetetut kuviot kohtaavat muuttuvan ja dynaamisen todellisuuden?

Tervetuloa valittamaan, uudistumaan ja vastaanottamaan asiantuntevaa neuvonpitoa, konsultointia ja syvällistä rakkautta!